Τοπικό βερνίκι spot uv

Γενικά για την επίστρωση με UV

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές εκτύπωσης για αυτούς που ενδιαφέρονται για μια ποιό εντυπωσιακή παρουσίαση.

Το UV είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές και βασίζεται στην υψηλή επίπτωση που έχει στο αποτέλεσμα της εκτύπωσης, τις προσιτές τιμές και την ευελιξία του υλικού. Από τεχνική άποψη, δεν είναι μια τεχνική εκτύπωσης, αλλά μια τεχνική επίστρωσης και στεγνώματος με υπεριώδες φως του έντυπου υλικού.

Στην επίστρωση με UV χρησιμοποιείται υπεριώδες φως για να στεγνώσει το βερνίκι που εφαρμόζεται σε χαρτί ή χαρτόνι. Αυτό βερνίκι εφαρμόζεται σε ατύπωτη επιφάνεια η τυπωμένη προσθέτοντας λάμψη, και προστατεύοντας την εκτυπωμένη επιφάνεια κάτω από την έκθεση στο φως. Η διεργασία αυτή είναι ελάχιστα πτητική, που σημαίνει λίγα ή ελάχιστα κατάλοιπα από την διεργασία διαφεύγουν ως αέριο στην ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία δεν συμβάλλει στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το UV μπορεί να εφαρμοστεί για να επιτευχθεί είτε μια ελαφρά γυαλιστερή εμφάνιση, ή μια λάμψη γυαλιστερή, ανάλογα με την τεχνική εφαρμογής. Εφαρμογή γίνεται σε επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, και άλλα βαρύτερα χαρτιά. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την σελίδα και ονομάζεται ολικό UV ή μόνο σε ορισμένες περιοχές και ονομάζεται τοπικό spot UV ή αλλιώς με μερική κάλυψη σημείου.

Η στέγνωση του βερνικιού γίνεται αμέσως στις περιοχές που έχει εφαρμοστεί το οποίο είναι ο λόγος που η εφαρμογή τοπικού spot UV μπορεί να επιτύχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

Αυτή η τεχνική επίστρωσης είναι διαθέσιμη για να ενισχύσει την εμφάνιση μιας ευρείας ποικιλίας των προϊόντων εκτύπωσης μας.

Παράδειγμα εφαρμογής τοπικού spot UV στο εξώφυλλο φυλλαδίου.

Παράδειγμα εφαρμογής τοπικού spot UV σε στο εξώφυλλο πολυσέλιδου καταλόγου.

Παράδειγμα εφαρμογής τοπικού spot UV σε επιφάνεια χωρίς σύμπτωση με εκτυπωμένο χρώμα, στην περίπτωση αυτή το 2011 δεν έχει πέρα από το τοπικό spot UV από πίσω και τυπωμένο το 2011 με κάποιο χρώμα.

Παράδειγμα εφαρμογής τοπικό spot UV σε επιφάνεια με σύμπτωση στο εκτυπωμένο με χρώμα στο λογότυπο.

Παράδειγμα εφαρμογής με ανάγλυφη μαύρη πάστα τοπικά και στέγνωση με UV σε μαύρο χαρτί χωρίς κάποια σύμπτωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία και τις εφαρμογές: ΕΔΩ!

Κάρτα με επιμέρους εφαρμογή διάφανου γυαλιστερού φιλμ και ματ πλαστικοποίηση η οποία δίνει έντονη αντίθεση με την ματ πλαστικοποίηση.Προσιτή τιμή με το μέγιστο αποτέλεσμα.

Περισσότερα παραδείγματα.. εδώ!